Uw persoonlijke coach

DiŽtistenpraktijk Eet en Leef

Biamed en meting

Sinds oktober 2009 heb ik de mogelijkheid om een bio-impedantiemeting bij u te verrichten. Deze meting geeft informatie over uw spiermassa, vet%, vochthuishouding en voedingstoestand. Zie onderstaand voorbeeld van dhr Optimaal.

Deze meting is onderdeel van de behandeling en voer ik gratis uit, maar is niet verplicht. Met name bij overgewicht en ondergewicht of COPD geeft deze meting veel extra informatie.

Voor deze meting worden plakkertjes op voet en hand geplaatst. Aan deze plakkertjes maak ik elektroden vast die de weerstand meten van hand naar voet via het lichaam. M.b.v. een computerprogramma worden vervolgens diverse waarden bepaald/berekend.

Belangrijk is dat u geen bodylotion of handcrŤme heeft gebruikt voorafgaand aan de meting. Voor uw gemak kunt u beter geen panty of maillot dragen naar het spreekuur.

Voor meer informatie over deze meting klik op biameting.

†Onderdeel van de behandeling kan zijn om gebruik te maken van maaltijdvervangers. Ik werk met de producten van BIAmed. Het is niet nodig om maaltijdvervangers te gebruiken om af te kunnen vallen, maar het kan wel extra ondersteuning bieden. De keuze is altijd aan u.