Nanda

Ondanks† redelijk goede eetgewoonten een opgeblazen buik en darmkrampen.

 

Na in 2002 Ė 2003 een lichte vorm van een eet stoornis te hebben gehad, heb ik altijd last gehouden van een zeer slechte darmflora.† Ondanks dat ik qua eet gewoonte niet heel ongezond leefde was een opgeblazen buik heel normaal en erg vervelend. Het was zelfs zo hinderlijk dat ik dagen er bij had waar ik mijn spijkerbroek niet goed dicht kon krijgen. Na meerdere dingen geprobeerd te hebben van speciale yoghurtjes, speciale ochtend drankjes en laxeermiddel op doktors recept, heb ik jaren rond gelopen met het idee dat het nu eenmaal zo was. Toen ik daarbij heel erg futloos werd en geen energie meer had en geen voldoening uit mijn ontbijt kreeg heb ik mij laten controleren bij de huisarts of dat mijn ijzer en overige gehaltes goed waren. Die waren prima dus moest ik verder gaan kijken en toen kwam ik al snel uit bij mijn eet gewoontes.

Ik at bepaalde producten slecht mede door het verleden. Maar of dat van invloed was wist ik niet.

 

Na een aantal vriendinnen te hebben horen praten over een diŽtiste, ben ik gaan zoeken op het internet of dat een diŽtiste ook in mijn geval kon helpen. Na lang twijfelen heb ik de knoop door gehakt en dacht, ik ga gewoon eens informeren.

 

Zoekende op het internet kwam ik in Geldermalsen al snel uit bij diŽtiste praktijk eet en leef† bij Alice Tekelenburg. Na een telefonisch gesprek met Alice, waar ik mijn probleem uitgelegd had en gevraagd of dat Alice mij hier mee kon helpen,† vertelde Alice dat dit zeker een goede stap was van mij en dat de eerste 4 uur vergoed worden door het ziekenfonds. Het feit dat de eerste 4 uur vergoed worden was voor mij doorslag gevend om de stap te nemen en een afspraak te plannen bij diŽtiste praktijk eet en leef. (NB van dietist, dat is met ingang van 2012 helaas niet meer het geval)

 

Na het eerste gesprek hebben Alice en ik een aantal zaken aangepast aan mijn eet patroon. Al heel snel werd duidelijk dat deze, relatief, kleine aanpassingen echt heel belangrijk zijn voor mijn lichaam en darmflora.† Kleine dingen als regelmaat en voldoende fruit, groeten en water zijn voor mij heel belangrijk. Ook heeft Alice mij tips mee gegeven hoe ik bepaalde maaltijden beter kan doen zonder al te veel moeite. Bijv. dat als we friet eten er een salade bij te maken zodat we toch goede voedingstoffen binnen krijgen.† Of als ik Witlof met ham en kaas maak 1 lof zonder de saus, ham en kaas maak, zodat ik wel 2 loven eet maar niet de wat mindere† gezonde producten waar mijn lijf op reageert. Maar ook een goed en gezond ontbijt en daar voldoende energie voor de dag uit te krijgen.

 

Begin november heb ik mijn laatste consult gehad. Inmiddels is mijn darmflora, voor mij, weer normaal. Als ik een keer iets afwijkends eet kan ik daags er na gewoon naar het toilet en heb niet meer het probleem dat ik dagen lang een opgeblazen buik heb.

 

Ik ben Alice dan ook heel erg dankbaar hier voor. Dankzij haar ruime kennis heeft zij mij in maar 4 consulten weer op weg geholpen naar een gezond leven maar ook makkelijk toepasbaar in de drukke hectische wereld van nu.

 

Nanda

Uw persoonlijke coach

DiŽtistenpraktijk Eet en Leef